Alejandra Ntutumu

Debat | Dimarts 24 de novembre 18 h

….

Afro descendent amb una vocació: Ajudar a crear un món millor amb més oportunitats per a tothom. Apassionada de la tecnologia, la cultura i l’educació. Addicta a la lectura. Somiant a viatjar al voltant del món. Escriptora ocasional. Feliç.

El meu objectiu és construir un món millor a través d’eines d’innovació educativa i social per construir un nou paradigma educatiu que ens porti cap al camí d’una educació més inclusiva amb atenció a la diversitat.

Enginyera de Telecomunicacions amb un màster en multimèdia i comunicacions i una investigació doctoral sobre: ​​”Xarxes de Telecomunicació adaptades a zones rurals aïllades de països en desenvolupament”. De sempre el meu repte ha estat unir la meva vocació pels projectes socials amb la meva experiència tecnològica.

En els últims 10 anys he treballat com a coordinadora tècnica de projectes nacionals i internacionals en el sector de la cooperació al desenvolupament i la inclusió digital mitjançant l’ús apropiat de les tecnologies de la informació.

En la meitat de camí va aparèixer “POTOPOTO” (www.potopto.es) de la qual sóc creadora i fundadora. També sóc la vicepresidenta de l’associació AfroMurcia en Movimiento.

POTOPOTO és un n projecte editorial i socioeducatiu seleccionat entre centenars per “Factoria cultural de Murcia” per cobrir una beca de residència el 2017, amb gran repercussió mediàtica nacional i premi al millor projecte de referents culturals per a l’afro descendència per l’associació estudiantil Kawanza.

POTOPOTO és en definitiva una plataforma digital d’educació en la diversitat i empoderament afro i afrodescendent. Per a això editem contes africans (#Afrocuentos) i visibilizamos / creem recursos educatius per a la diversitat que puguin usar els docents, les mares i els pares i en definitiva tota la societat, per construir un nou paradigma educatiu antiracista. A través de l’Associació AfroMurcia en moviment fem tallers d’educació en la diversitat.

El primer afroconte que he escrit i editat és “El viatje de Ilombe”. A més publiquem altres contes africans de manera regular a la nostra pàgina web que esperem il·lustrar molt aviat i poder editar en una nova publicació en aquest nou any.

#RepresentationMatters
#OurstoriesMatters
#WeneedDiversebooks
#Bibliodiversity

www.potopoto.es
Facebook proyecto: facebook.com/potopotoafro
Facebook Personal: facebook.com/makevuy
Twitter proyecto: @potopotoafro
Twitter personal: @makevuy
Instagram proyecto: @potopotoafro