Aziz (Top Manta)

Presentació de treballs | Dimecres 25 de novembre 16.00 h

….

L’Aziz ha sobreviscut tretze anys sense papers dedicant-se a la venda ambulant. Ha estat tancat a un CIE cinc cops, tres dels quals ha estat deportat al Senegal.

L’any 2015 conjuntament amb altres companys manters, va impulsar la creació del Sindicat per defensar els drets de les persones migrants sense papers. Dos anys més tard, la consolidació d’aquest espai social i polític de referència a la ciutat de Barcelona, va donar peu al naixement de la marca Top Manta; una marca social, solidària i antiracista que treballa des de la lògica de la comunicació creativa, la moda i el disseny per millorar les condicions de vida dels manters i acabar amb la persecució i estigmatització que viuen.

Des de Top Manta han creat diverses iniciatives, col·leccions i campanyes de gran impacte. La Loteria Mantera, una col·lecció de jaquetes úniques intervingudes per 20 il·lustradors i il·lustradores de renom n’és un exemple.

Durant la Covid-19, van confeccionar 15.000 mascaretes per a hospitals catalans i persones vulnerables de manera altruista i van crear un banc d’aliments que va abastar a més de 350 famílies.

manteros.org
topmanta.store
www.instagram.com/topmanta_bcn