24 i 25 de novembre 2020
Il·lustració pel canvi social: feminisme, migració, drets i emergència climàtica

La il·lustració, així com tots els camps que formen part d’allò que entenem per comunicació visual, és una disciplina capaç de millorar les condicions de vida de les persones; conscienciar, informar i divulgar sobre problemes urgents de la societat des del plantejament de solucions innovadores, creatives i contemporànies capaces d’incidir en l’imaginari col·lectiu d’un marc espai temporal concret.

Així, l’il·lustrador/a té la possibilitat d’esdevenir un important agent de canvi posant les seves idees i pràctiques creatives al servei de les persones i el planeta.

Però, la il·lustració gràfica a Catalunya i arreu està preparada per assumir aquest repte? Per a qui il·lustrem? Al servei de qui i de què? Quins exemples inspiradors i transformadors tenim a prop?

En un moment històric com l’actual, al precipici de la vida possible, ple de violències projectades cap a allò que es percep com a diferent o inferior, quin és el paper de la il·lustració gràfica i dels seus professionals?

Una mirada il·lustrada a problemes urgents de la societat.

Feminisme
Migració i refugi
Emergència climàtica

..

Què és el Bill Festival?

El Bill Festival és la teva trobada anual de la il·lustració. Amb el format de festival hem creat espai multidisciplinari en el qual tinguin cabuda diferents activitats en el mateix dia. L’objectiu d’aquestes activitats és que siguin per la societat en general. El Bill Festival s’organitza al voltant d’un eix temàtic que és el fil conductor de la programació. Enguany pensem que podríem treballar al voltant de la mirada que exerceix la il·lustració en el canvi social.

Tractarem 3 temes claus en què la il·lustració pot actuar com a motor de la transformació social: gènere, sostenibilitat i migracions. La contribució de la il·lustració és bàsica per a generar un diàleg amb el públic. El programa de conferències i taules rodones pretén amb veu i imatges posar en relleu de la mà dels autors i autores com s’afronten els encàrrecs en relació amb la temàtica proposada. Es convida a professionals de la il·lustració de reconegut prestigi i a persones que el seu punt de vista pugui aportar valor a la temàtica proposada. Dins del Bill Festival també hi ha un espai professional, el Bill Pro. Les activitats del Bill Pro estan orientades exclusivament als professionals de la il·lustració i l’objectiu de les mateixes és generar contacte amb els prescriptors del sector.

Si bé inicialment el Bill Festival anava a tenir lloc a l’espai d’Utopia Markets, com en anteriors edicions, davant la incertesa generada per la Covid 19 i per la impossibilitat de comptar amb l’espai d’Utopia Markets, hem optat per fer l’activitat digital.

Hem adaptat el programa preparat mantenint la mateixa temàtica però adaptant-la al suport digital.