Foto: © DAMIAN ARIENZA, Gijón, Asturias 11 Noviembre 2019, librería Maga Colibrí

Issa Watanabe

Debat | Dimarts 24 de novembre 18 h

….

Issa Watanabe

Il·lustradora. Va néixer al Perú; filla de mare il·lustradora i pare poeta. Va estudiar Lletres i després es va mudar a Mallorca, on va estudiar Belles Arts i Il·lustració. 13 anys després, torna a Lima.

A l’octubre de l’any passat, publica l’àlbum il·lustrat “Migrantes”, ed. Los Libros del Zorro Rojo, Barcelona 2019. I que actualment compta amb 10 traduccions: Castellà, Català (Los Libros del Zorro Rojo, Neerlandès (Uitgeverij Estimat), Anglès (Gecko Press), Francès (La Joie de Lire), Alemany (Carl Hanser Verlag), Italià (Logos Edizioni), Coreà (Booklight Publishing), Portuguès (Livros dóna Raposa Vermelha), Eslovè (Sanje).

Les seves il·lustracions han estat exposades a Espanya, Itàlia, Japó, Xina, EUA, Mèxic i el Perú.

Premis i seleccions

– Premi Libretere 2020, a “Mejor Álbum Ilustrado”, otorgat pel Gremi de Llibreters de Catalunya pel seu llibre “Migrantes”.
Premi a Millor Narrativa Visual 2020; atorgat pel Banco del libro de Venezuela, pel seu llibre “Migrantes”.
– Selecció pel seu llibre “Migrantes” para el catálogo “The White Ravens 2020” (Internationale Jugendbibliothek).
– Selecció pel seu llibre “Migrantes” per a la llista de dPictures 2020.
– Gran Premi del Jurat BIBF Ananas International Ilustration Exhibition 2020; amb la seva sèrie “El Largo Viaje”.
– Seleccionada per exposar la sèrie d’il·lustracions “Ausencia” en la Fira Internacional de Literatura Infantil i Juvenil de Bolonya, 2020.
– Seleccionada per exposar la sèrie d’il·lustracions “El largo viaje” en la Fira Internacional de Literatura Infantil i Juvenil de Bolonya, 2018 .
– Seleccionada para formar part de l’exposició de Pitti Bambino en el ‘Evento de Florencia’, Itàlia, 2018.
– Premi internacional “A la Orilla del Viento”, del Fondo de Cultura de México per l’Àlbum “Más te vale, Mastodonte”, a Millor Àlbum il·lustrat 2013.
– Premi nacional Obra Social de CaixaForum 2012, en co·laboració amb el fotògraf Rif Sphani i el Museu d’Art Contemporani de Mallorca, Es Baluard, pel projecte d’inclusió social a través de l’art “Encuentro con la Mirada”.

https://www.instagram.com/issawatanabe/