Pep 3

Pep Rosell

Revisió de portfolis Bill PRO | Dijous 17 d’octubre 16.00 a 19.00 h

….

El meu nom és Josep Rosell Pradas i durant els últims anys vaig ocupar la coordinació del disseny i la il·lustració d’Editorial Cruïlla, una empresa del sector del llibre infantil i juvenil i del llibre escolar pertanyent al grup SM.

Encara que he estat autor, editor i dissenyador, en realitat em considero un infiltrat en el món editorial des dels meus començaments en aquest sector. A partir d’una formació humanística general (Filosofia i Lletres i Periodisme) i d’un coneixement pràctic de les arts gràfiques, vaig començar a treballar com a periodista en premsa, revistes i setmanaris juvenils, publicant articles de tota mena, fent reportatges i entrevistes… i escrivint llibres de divulgació. Sempre m’ha interessat molt el procés. Potser per això vaig acabar en el sector editorial fent de pont entre autors, editors, dissenyadors i il·lustradors. Una tasca que m’ha donat moltes satisfaccions.

He coordinat durant vuit anys el Postgrau de Formació d’Editors de la UB i he impartit classes en el Màster d’Edició de la UAB. També he col·laborat amb algunes escoles d’il·lustració i disseny.

M’ha apassionat sempre la relació amb els il·lustradors, a molts dels quals he vist créixer i dels quals he après a enriquir la mirada sobre la creació artística. I em sento particularment orgullós del Premi Junceda d’Honor, que em va atorgar l’APIC (Associació Professional d’I·lustradors de Catalunya) el 2017.